Hejtman Grolich: Ve všech okresech rezonovala dvě témata – silnice a investice

26.03.2024 19:05 | Tisková zpráva

Po Vyškovu a Blansku, setkání v areálu brněnského výstaviště, po jednáních v Kyjově a Břeclavi zakončili představitelé kraje seriál porad se zástupci měst a obcí všech okresů v pondělí ve Znojmě.

Hejtman Grolich: Ve všech okresech rezonovala dvě témata – silnice a investice
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Jan Grolich, 4. hejtman Jihomoravského kraje

Ve všech okresech rezonovala asi nejvíce dvě ústřední témata – silnice a investice. „Snažíme se tady udělat, co to jde. Poslední roky držíme peníze do silnic v kraji na úrovni 2,4 miliardy a letošek bude rekordní. Nejen že tuhle částku překonáme, ale máme naplánováno už teď po celé jižní Moravě 138 staveb a bude to ještě více," uvedl hejtman Jan Grolich.

„Konkrétně na Znojemsku bude mezi největší akce silničářů patřit investice do průtahu Tavíkovicemi (III/3983, III/39914) za 65 milionů nebo rekonstrukce znojemského mostu na komunikaci II/412 (most ev. číslo 412-003), která přijde na více než 48,3 milionu korun,“ konstatoval po setkání v kongresovém Centru Louka náměstek hejtmana pro oblast dopravy Jiří Crha.

„Mezi největší investice v okrese Znojmo se zařadí vybudování nového depozitáře krajem zřizovaného Jihomoravského muzea ve Znojmě. Centrální depozitář, expozice a centrum regionální výuky vznikají od minulého roku v ulici Alšova 975/15 a přijdou celkem na 122 milionů korun,“ dodal informace radní Vladimír Šmerda.

Přehled nejvýznamnějších letošních akcí krajských silničářů v dalších okresech

Mezi nejvýznamnější akce na Vyškovsku se v letošním roce řadí stavba III/4314 Bohdalice – Rostěnice, která bude rozdělena na několik etap a přijde celkem na 78 milionů korun.

Blanensko čeká projekt komunikace II/372 Hranice kraje PA (Jevíčko) – Velké Opatovice – křižovatka III/3742, s náklady cca 13 milionů korun nebo silnice III/37440 Těchov – Vavřinec s náklady přes 10,6 milionu korun.

Brno-venkov: Letos budou hlavním tématem například mosty – v Lelekovicích to bude most číslo 37917-1 s celkovými náklady více než 100 milionů korun. Pitrův most v Rajhradě v investici za 32,7 milionu nebo v Tišnově most s evidenčním číslem 379-005 s investicí za 55 milionů korun. Významným počinem bude například také další úsek na silnici II/395 v trase Zastávka – hranice kraje za 104,6 milionu korun. V Brně půjde o důležitou investici do kruhové křižovatky na silnici II/430 v části Brno-Slatina s náklady 55 milionů korun, kde v současnosti probíhá výběrové řízení na zhotovitele.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Milan Brázdil byl položen dotaz

Podle mě dezinformujete vy, když tvrdíte, co tvrdíte

Dobrý den, pane Brázdile, obracím se na vás zde, protože mi to přijde důvěryhodnější, i když mi zřejmě neodpovíte, snad si to aspoň přečtete. Jestli vás zajímá, co si myslím o korespondenční volbě tak vám řeknu, že je mi to úplně jedno, spíš mě štve, že vy poslanci (koalice i opozice) řešíte právě t...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Bělica: Když vše půjde bez komplikací, v pondělí by mohly být peníze na účtu

10:21 Hejtman Bělica: Když vše půjde bez komplikací, v pondělí by mohly být peníze na účtu

Moravskoslezský kraj připravil finanční výpomoc zaměstnancům huti Liberty Ostrava, kteří se díky kra…